Mulch: de ideale bodembedekker voor uw tuin

Wat ligt aan de basis van elke kwaliteitsvolle tuin? De grond! Met een ondersteunende laag natuurlijk materiaal transformeert u uw tuin in de perfecte oase van rust. Deze mulchlaag vormt de basis voor een gezonde tuin en kan u voortaan aankopen bij The Greenkeeper.

Wat is mulch?

“Mulching” is een Engelse term die zoveel betekent als het bedekken van de bodem met natuurlijk materiaal. In principe komt vrijwel elke soort bodembedekking in aanmerking: wie ooit al eens het gras heeft afgereden met een mulchmaaier, een struik heeft gesnoeid of takken heeft gehakseld, heeft reeds ervaring met de eerste stap van het mulchproces. Een mulchlaag bestaat namelijk veelal uit houtsnippers, gras, bladeren of stro.

Waarom mulchen?

Mulchen is de ideale manier om de grond in uw tuin gezond te houden en heeft tal van voordelen. Zo maken houtsnippers het mogelijk om het aanwezige vocht langer vast te houden. Dit is ideaal in droge zomers, maar bij regenweer voorkomt u ook dat de beplanting verzuipt.

Bodembedekkers worden vaak gezien als ideale bestrijders van onkruid en terecht. Omdat ze geen licht te zien krijgen, gaan onkruidzaden niet kiemen en worden ze uiteindelijk verstikt. Ook zaden die zich nog aan het verspreiden zijn, krijgen daar geen kans toe.

Verder wordt het bodemleven gestimuleerd. De micro-organismen nemen de nodige voedingsstoffen op uit de laag mulch en beginnen het composteringsproces. Deze opbouw van bodemorganismen zorgt voor een perfecte structuur en kwaliteit van de bodem.

De nadelen van boomschors als mulchlaag

Boomschors is een populaire keuze als bodembedekker, maar brengt desondanks een hoop problemen met zich mee. In tegenstelling tot natuurlijke mulch bevat boomschors nagenoeg geen voedingsstoffen. Bij het jaarlijks cultiveren zal uw dure boomschors vermengd raken met de grond en dit zorgt op termijn voor een dood bodemleven en verdorde begroeiing.

Bovendien zit er in boomschors veel hardnekkig onkruid van zevenblad, kattenstaarten en akkerwinden, waardoor uw tuin sowieso zal overwoekeren.

Mulch kopen bij the greenkeeper

Bij The Greenkeeper hebben we mulch in de aanbieding die uw tuin en zijn grond zal doen floreren als nooit tevoren. Onze mulch is gehakseld snoeihout. Uw planten zullen u het hele jaar door dankbaar zijn!

Bestelformulier mulch:

Prijzen vanaf:

1 m3 +5 m3 +10 m3 +20 m3 +
€ 44,00€ 39,00€ 35,00€ 33,00

 

Ophalen:
- Bulk/los afname per m3: alle prijzen hierboven zijn inclusief BTW.

- In big bags. 1 big bag is ongeveer 1m3 en bevat gemiddeld 280 kg mulch. Meerprijzen big bags: per 1m3 = 15 euro.

Leveren:
- Enkel vanaf 5m3. De transportkost is afhankelijk van de af te leggen afstand.

Hou er rekening mee dat je 1m3 mulch nodig hebt per 10m2!

Opgelet: big bags en paletten zijn verloren verpakking!

Nadat u besteld heeft, sturen we eerst een offerte door met leverdatum of afhaaldatum.

 

Bestelling:

Jouw gegevens

Indien bedrijf:

Contacteer ons

The Greenkeeper is uw professionele partner voor al uw groenprojecten waarbij mens, natuur en milieu centraal staan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update